Наръчник при избор на ПРАХОСМУКАЧКА

публикувано от admin 07/08/2020 0 Коментари

Старата прахосмукачка започва да “издава багажа”, а сега накъде? Отчаянието и объркването нарастват с всяка секунда що се отнася до покупката на нова, защото това е една от основните и най-важни покупки за едно домакинство. В наши дни разнообразието от прахосмукачки е огромно -  различни стилове, функции и високотехнологични функции. Коя ли е подходящата за вас? 

Без значение дали имате алергия, собственик сте на домашен любимец или просто се нуждаете от качествен уред за вашия дом, ви съветваме да обърнете внимание на всички детайли в нашето ръководство, защото те ще структурират вашето търсене и ще ви покажат какво точно трябва да имате предвид при закупуването на нова прахосмукачка.

5 компонента, които да обмислите:

Програмата ви за почистване с прахосмукачка

От голямо значение е вашият график за почистване. Ако нямате желание за прахосмукиране всеки ден вероятно се нуждаете от прахосмукачка с доста по-мощен двигател за постигането на по-добър резултат и цялостно почистване. Перфектни за това са по-големите вертикални прахосмукачки. При ежедневно третиране на подовете у дома обаче за вас най-подходяща може би ще бъде някоя такава с по-малка мощност. Когато обаче искате чист под всеки ден, но нямате време се спрете на програмируема и роботизирана прахосмукачка, която ще свърши задължението докато вас ви няма вкъщи.

Алергии

При проблеми със сезонни алергии или чувствителност към прах съществуват и такива опции, които могат да помогнат в почистването въпреки тях. Нашият съвет е  да изберете прахосмукачка, която е сертифицирана от HEPA. Важен момент тук се оказва и сменянето или почистването на филтъра поне веднъж на всеки шест месеца, а може би и по-често, ако страдате от по-тежки алергии. Ако искате да спестите част от парите си помислете за прахосмукачка с филтър, който се лесно и бързо се измива.

Шум

Ако ненавиждате едва ли не силните шумове или живеете в комплекс или апартамент, където прекомерният шум може да смути съседите, правилният избор е прахосмукачка, която работи тихо, но все пак почиства блестящо. Такава с ниво на децибел в диапазона 60-65 dB е изключително тиха, докато модел с над 70 dB ще се сравни с изхвърлянето на кухненски боклук.

Tегло

Килограмите са друго важно съображение при избора на прахосмукачка. Някои изправени модели в пълен размер могат да тежат повече от 20 килограма, докато леките модели “моп” често са под 10 килограма. Ако притежавате жилище на няколко етажа и трябва да носите прахосмукачката нагоре и надолу по стълбите е добре да се доверите на мощни изправени прахосмукачки с по-лека тежест, но минусът при тях често са по-малкото функции.

Домашни любимци

Учудващо, но факт! Съществуват някои специално проектирани прахосмукачки, които да помагат с опадалите космите и бъркотиите на домашните любимци. Най-важно е да се  уверите, че избраният от вас уред има поне 12 ампера мощност. Често не само мощността обаче е достатъчна, когато става въпрос за почистването на космите от домашни любимци. Постарайте се да намерите модел прахосмукачка с приставки за домашни любимци като със специални четки и по-широки отвори, за да намалите задръстванията от козината.

След като неколкократно сте обмислили тези въпроси би трябвало вече да имате предствата за ВАШАТА ПЕРФЕКТНА ПРАХОСМУКАЧКА, така че да закупите точно това, което ви е необходимо за вашия дом и начин на живот.

Ако имате въпроси или имате нужда от помощ, не се колебайте да се обадите на тел.088 8249 527, където наш представител ще се радва да ви помогне с избора!

Коментирай