Диванът – най-важната мебел. Как да го изберем?

публикувано от admin 29/02/2020 0 Коментари

Диванът – най-важната мебел в дневната стая. Как да го изберем?

Прекарваме по-голяма част от времето вкъщи във всекидневната стая. Това прави изборът на мека мебел за нея отговорен и важен. Обикновено хората избират диван по вида му и следвайки модата, но това съвсем не е достатъчно, за да си осигурите комфорт и да се сдобиете с вещ, която се грижи за стойката, здравето и удобството ви и ще ви служи дълго. Кои са основните фактори, които трябва да ви водят в покупката? Събрахме най-важните от тях за вас:

Размерът. Преди да закупите диван, уверете се, че размерите му са подходящи за мястото, с което разполагате, че няма да заеме цялото свободно пространство. Преценете остава ли място за ниска масичка до или пред дивана, има ли достатъчно място за разтягане, без да се налага да местите другите мебели. Ако имате свободен ъгъл и се чудете какво да правите с него, спрете се на ъглов диван – пести място и решава много проблеми.

Функция сън. Важно е диванът да е ергономичен, да се чувствате комфортно, когато се разположите върху него, да ви е удобен при сядане и облягане. Не по-малко важно е удобството при сън. Изпробвайте функцията, преди да финализирате избора си. Ако се разпъва и прибира лесно, има отделение за завивките, удобен е и функционален, то това е правилният диван, който ще побере неочакваните ви гости и ще им дари уют и спокойна нощ.

Дамаската. Докато разцветката ѝ е въпрос на вкус и изборът е според останалите мебели и цялостния дизайн на стаята, то за материята трябва да се съобразите и с други фактори. Имате домашни животни? Изберете материя, която не задържа косми и по нея не полепват такива, ако не искате да прекарате времето си в чистене на дивана вместо в почивка върху него. Имате малки деца? Тъмният цвят и материя, която не попива лесно течности, са вашият разумен избор.

Конструкцията и материалите. Ако искате диванът да ви служи дълго, изберете по-скъп вариант с по-здрава и качествена конструкция. Прегледайте и шевовете – правилните са гаранция за прецизна изработка. Пълнежът дръжте да е високо качество, за да не се сдобиете с мебел, която ще изхвърлите твърде скоро след покупката.

Избирайки диван, вие избирате своето удобство и комфорт. Заложете на качество, хармония, функционалност и практичност. И разбира се – нека ви харесва дизайнът му, все пак ще го гледате дълго време.

 

Валентина Атанасова, ПР, автор, копирайтър, управител на рекламно-издателска къща „Виктори – ПР“   www.izdatelstvo-reklama-victory-pr.com

Коментирай