5 СЪВЕТА ПРИ ИЗБОР НА ПРАВИЛНИТЕ МЕБЕЛИ ЗА ВАШИЯ ДОМ

публикувано от admin 30/06/2020 0 Коментари

Поглеждаме реално на ситуацията и констатираме, че наистина изборът на мебели за вашия дом е не само вълнуващ, но и изключително стресиращ. Нашият дом е нашата крепост и затова обичаме той да излъчва комфорт, идентичност и стил.

За да постигнем тази цел обаче, не винаги имаме възможността да се възползваме от услугите на интериорен дизайнер и нелеката задача да обзаведем дома си по неповторим начин се пада на нас самите. С каталог от разнообразни мебели като този на Unimarket.bg сме сигурни, че ще направите правилните избори без особени усилия и излишни главоболия.

“Дали да заложа на последните стилове като минималистичен или бохемски? Струва ли си да пренебрегна качеството на този диван пред неговата красота? А тази маса дали ще се напасне с цветовете на останалите мебели?” Може да е трудно да разберете отговорите на всички тези въпроси, но определено няма да се натъкнете на оскъден асортимент от мебели в нашите категории Мебели”, “Мебели за детска стая” и “Мебели за баня”.

И все пак, за да не ви оставяме насаме с тези мъчителни въпроси ще ви дадем няколко насоки при избора на обзавеждане, които се надяваме ще ви бъдат от полза. Ето и нашите най-добри съвети, които ще ви помогнат не само да изкарате на повърхността вътрешния си стилист, но и да превърнете пространството си в двореца на Вашите мечти.

Стартирайте с настроението.

Преди да изберете мебели за вашия дом, първо си задайте въпроса как искате да се чувстват в тези помещения. Удобно ли ви е във всекидневната си? Спокойни ли се чувствате в спалнята си? Преливате ли от енергия в кухнята си? Всяко от тези чувства съответства на определени цветове, текстури и форми. Определяйки начина, по който искате да се чувствате в пространството си, бихте могли да стесните рамката си за безкаен избор в пъти повече.

Например: Ако искате вашата всекидневна водещ да бъде уюта се спрете на меки материи, топли цветове и лампи за нежно осветление.

Направете преценка на вашата архитектура.

Жизненоважно е да разгледате съществуващата архитектура на помещението си. Тук се включва таванът, колоните, прозорците и други. Спрямо този фактор бихте могли да планирате добре, защото при пренебрегване на архитектурните елементи, вашите мебели може би няма да не изглеждат добре в пространството.

Фокусирайте се върху обектите акцент е помещението.

Не се тревожете, че всичко трябва да е перфектно. Вместо това се съсредоточете върху намирането на интериорните решения и отделни предмети, които истински обичате като например любимият ви килим или секцията в интересни цветове, които притежавате и изградете стаята си около тях.

От тук нещата стават сравнително лесни. Оглеждайте се за мебели и аксесоари, които да съответстват на цветовете и настроението на обекта фокус като взимате под внимание и налични произведения на изкуството. Нюансите и формите би могло да се повтарят в цялото пространство или да бъдат представени от един единствен елемент в цялостния декора.

Впуснете се в игра с цветовете.

Цветът внася място в пространството, независимо дали това задава конкретно настроение или акцентира върху съществуващи мебели. Разработването на вашата цветова схема или наборът от цветове, използвани в дадена стая, ще ви помогне да определите точно настроението на вашата стая. Сливането на неутрали като бяло, бежово и кафяво с пукнатини от ярки цветове е интересно и стилно решение. Топлите цветове като жълто, червено и оранжево създават чувство за уют и идентичност, докато студените цветове като синьо и зелено добавят усещане за спокойствие.

Като бърз трик за смесването на цветове ви съветваме да обърнете внимание на палитрата с цветове под формата на колело. Нейните противоположни един на друг цветове ще ви подскажат за комбинации целящи внимание или хармоничност.

Вземете най-доброто за стойността за парите си.

Мебелите са сериозна инвестиция и затова ви съветваме да се възползвате максимално от бюджета си. Задължително взимайте предвид използвания материал, изработката и комфортът, които биха гарантирали. Изборът на мебели, които да отговарят на вашия стил, е чудесна идея, която вече не изисква жертви като огромно търпение, щом пазарувате с Unimarket.bg.

Изразете вашия личен стил в помещението си с подходящите мебели още сега!

Коментирай